Valmentajaprofiili

Valmentajana pyrin yhdistelemään tarkoituksenmukaisesti fysioterapiasta saamiani valmiuksia sekä omasta kuntourheilupolusta saamiani valmiuksia. Olen ohjaajana toimiessani nähnyt organisaation sisältä niin jääkiekkoilijoiden (Jyp-Juniorit), yleisurheilijoiden (Jyväskylän Kenttäurheilijat) kuin kamppailu-urheilijoiden (Pieksämäki Fight Club ensisijaisena) harjoittelua. Näiden urheilumuotojen lisäksi olen kuluttanut kuntosalia enemmän tai vähemmän ja moninaisin eri metodein vuodesta 2003. Olen hakeutunut osaavien ja intohimoisten ammattilaisten sekaan moninaisissa yhteyksissä ja jokaisesta kokemuksesta on tarttunut toivottavasti jotain muistin syrjään.

Seuraan vähäisellä vapaa-ajallani urheiluvalmennuksen tutkimusta sekä vallitsevia valmennuksen kehityssuuntia. En ole minkään valmennusosa-alueen erikoisosaaja, enemmänkin kymppiottelija. Olen lukenut, nähnyt, kuullut, kokeillut ja valmentanut varsin laajalti ja tämän koen minun ja asiakkaideni eduksi kokonaisuuksien hallinnassa. Minulla itselläni kuten kaikilla tähänastisista asiakkaistani on ollut tavoitteena olla suorituskunnossa omaa elämää varten, ei niinkään yksittäistä liikesuoritusta varten.

Omalla korkean riman standardiasteikolla en pidä itseäni ravitsemuksen ammattilaisena joskin tähän osa-alueeseen pystyn ottamaan kantaa tarvittaessa varsin laajasti ja perustellusti. Olen täydentänyt ravitsemusosaamistani kanadalaisen koulutusmoduulin Presicion Nutrition myötä. En ota kantaa gramman tarkkaan kalorilaskelmaan, erityisruokavalioihin tai sairastavien ihmisten ruokailuun, jossa ruokailu näyttelee merkittävää roolia hoitotasapainon kannalta. Arkikokemukseni on, että vapaamuotoisella haastattelulla ja noin puolen viikon mittaisella ruokapäiväkirjaseurannalla saadaan jo varsin hyvin selville ruokailun status ja se, että onko ruokailussa missä määrin optimoitavaa asiakkaan tavoitteiden kannalta.

Valmennus on elämän lisäarvopalvelu, ei välttämätön kuukausikulu. Ensiksi pitää olla varaa kuukausittaiseen kuntosalikorttiin, ennen kuin valmennuksesta saatavaa lisäarvoa kannattaa harkita. Jos Sinulla / Teillä on halu ja mahdollisuus investoida ”oman itsen”-projektiin aika – ja rahapanosta niin kontaktoi minua ja selvitetään että näyttäytyykö toivottavasti tuloksekas ja mielekäs valmennusyhteistyö välillämme mahdolliselta. Valmennuksen kartoitus on maksuton.

Valmentajaprofiilin kannalta tarpeelliset tutkinnot ja osallistumiset:

– Personal Trainer-tutkinto 2009 (Trainer4You)
– Ohjaaja nuorten yleisurheilukoulussa 2010-2011 (Jyväskylän Kenttäurheilijat)
– Fysioterapian syventävä työharjoittelu 2011 (Jyp-Juniorien organisaatio)
– 1-tason ohjaaja – ja valmentajakoulutus 2015 (Suomen brasilialaisen jiujitsun liitto)
– Kuortaneen kansainvälinen voimavalmennusseminaari 2016 (Kuortane)
– Voimavalmentaja-tutkinto 2017 (Trainer4You)
– Liikuntatieteellinen symposium 2017-2019 (Jyväskylän Liikuntatieteellinen tiedekunta)
– Muscle Hypertrophy Masterclass 2019 (Brad Schoenfeld)
– Pieksämäki Fight Clubin ohjaaja – ja harrastajatoimintaa vuodesta 2011à
– Presicion Nutrition Level 1 (opiskelu meneillään)

Ks. Loput muut täydennyskoulutukset osaltani ”Henkilöstö”-kohdasta.